Urządzenia i Akcesoria
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM6)
Składniki
-
300 g jabłka, zielonego bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
250 g brokułu różyczki i obrana łodyga, pokrojona na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g ogórka z odkrojonymi końcówkami
-
250 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
Sos green goddess
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
15 g liści bazylii, świeżych
-
1 ząbek czosnku
-
120 - 150 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
130 g jogurtu naturalnego
-
50 g rukoli50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
10 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżki orzechów, mieszanych (opcjonalnie) grubo posiekanych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM5)
20 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
45 min
Sałatka z czarnej soczewicy z dressingiem malinowym i tofu; Jogurt stracciatella
40 min
Żółte curry z dorszem, ciecierzycą i ryżem; Ciasto pomarańczowe z Varomy
55 min
Bakłażan w kokosowo-orzeszkowym sosie z ryżem (z osłoną noża miksującego)
45 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min